#La_PARS


[Haz clic aquí para leer el texto completo en castellano]

La sanitat pública està sent desmantellada a Catalunya, mitjançant retallades pressupostàries i assistencials que estan duent a importants i perilloses restriccions d’accés a l’assistència sanitària, un dret de tots els ciutadans reconegut a la Constitució Espanyola i reforçat i garantit al seu desenvolupament legislatiu estatal i autonòmic d’aquest dret.

Sota el paraigües de les «mesures anticrisi» i «d’austeritat», hi han indicis clars de privatització del sector sanitari públic pensats no per millorar la qualitat assistencial, sinó per afavorir al sector privat en el que tenen i han tingut grans responsabilitats els actuals Alts Càrrecs de la Generalitat que gestionen la sanitat pública. Les actuacions del Govern català i la Conselleria de Salut, els seus efectes en la realitat social, les declaracions dels responsables en la presa de decisions d’aquesta Conselleria i el perfil professional de les persones a qui s’ha encomanat aquest gir en la política sanitària catalana, marquen la línia d’una intencionalitat privatitzadora amb clars interessos econòmics del sector privat.

Per tot això, una plataforma integrada per ciutadanes i ciutadans anònims, professionals de l’àmbit jurídic i sanitari, tècnics en documentació, administratius, persones aturades, treballadores, precàries, agrupacions de tall social, veïnals i de pacients – entre les quals hi ha l’Associació de Veïns de l’Òstia, del barri popular de la Barceloneta, la Lliga de la Síndrome de la Fatiga Crònica, l’escriptora i exdirectora de la Biblioteca Nacional, Rosa Regàs i la Plataforma en Defensa de la Barceloneta – i un grup de treball de Democràcia Real Ja Barcelona i altres grups del 15M hem presentat, el 21 de març de 2012 davant la Fiscalia Superior de Catalunya, una denúncia per un possible delicte criminal i per sol·licitar que s’iniciïn diligències d’investigació davant els gravíssims fets que estan passant a l’àmbit sanitari català.

Denunciem un delicte tipificat a l’article 542 del Codi Penal, segons el qual incorren en un delicte tots aquells funcionaris públics «que, amb coneixement, impedeixin a una persona l’exercici d’altres drets cívics reconeguts per la Constitució i les Lleis», a més d’altres delictes que puguin ser de la investigació que es practiqui.

Convidem a totes les ciutadanes que estiguin en lluita per la defensa del dret a la salut i la sanitat pública a sumar-se a aquesta acció legal contra l’espoli de drets cívics i béns públics.

[Fes clic aquí per saber-ne més]

6 Respuestas a “#La_PARS

  1. ¿que hay que hacer para apoyaros?

  2. Sílvia Baraldés

    Fa 5 anys que estic afectada per la FM, dels quals, els 3 últims són insuportables. He hagut de deixar la feina perquè cada vegada que estava de baixa, he patit la persecució de l’ICAM, cada dos mesos em feien anar per tal de corroborar que la meva baixa fos justificada, i és clar, em donaven l’alta, que durant 6 mesos no podia obtenir perquè cada vegada que ells revisaven la meva sol·licitud, durant aquest període, em diagnosticaven que jo estava en perfecte estat de salut física per exercir els meus deures laborals. Finalment, he arribat a un acord amb l’empresa, i estic a l’atur, sense cap possibilitat laboral en els moments que corren. Ni tan sols van contemplar la possibilitat de fer mitja jornada. Les que patiu aquesta patologia ja m’entendreu quan dic que viure així es fa insuportable, i més, si qui t’ha d’ajudar, no ho fa. Senyors meus, porto 32 anys cotitzats, sense cap baixa, treballant més del que podia, fent hores extres i fent festius quan se’m necessitava, i ara, com em tracten? Això no té nom. Com puc ajudar en aquesta plataforma?

  3. Me parece una iniciativa fantástica! Yo presentaré mi adhesión, y ojalá seamos muchos, porque estamos jugándonos el derecho a la asistencia sanitaria y la sistema público de salud que hemos levantado con el esfuerzo y el dinero de todos!!
    Gracias!

  4. Molt bona iniciativa .M’gradaria que altres sectors afectats com l’educació, els transports públics o altres en prenguessim exemple. Recordem que a Islàndia han estat denunciats per malvaratament.Per cert com és que des de la premsa ens arriven tan poques noticies per no dir cap d’aquest petit pais?

Deja tu comentario. Sólo hace falta que pongas un nombre, no el correo electrónico.

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s