PARAULES I MENTIDES COMINADES SOBRE ELS SSC


PARAULES I MENTIDES COMINADES SOBRE ELS SSC:

TONI COMÍN DAVANT LA COMISSIÓ DE SALUT

Liga SFC/SSC, febrer 2016

“Jo em vaig deixar la pell per aprovar la ILP fibromialgia-SFC”. Toni Comín, Conseller de Salut, 11 de febrer 2016.

“Dexeu de recollir signatures! Vosaltres no podeu fer una ILP, perquè llavors, tothom va a voler fer una ILP!!!” Parlamentari Toni Comín, parlant a la Comissió Promotora de la ILP Fibro-SFC, febrer del 2008.

“Heu de canviar la ILP per una Resolució! O això o fem una esmena a la totalitat de la ILP i tombem la ILP!”. Parlamentari Toni Comín, parlant a la Comissió Promotora de la ILP fibro-SFC març del 2008.

“Però aneu a seguir insistint en una ILP? Deixeu d’insistir i accepteu el que oferim que és millor que gens”. Parlamentari Toni Comín, parlant per telèfon a la LigaSFC, 20 de maig del 2008 a les 23:30.

 

El dijous 11 de febrer d’aquest any, 2016, el nou Conseller de Salut, Toni Comín, va fer la seva primera compareixença davant de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya.

Sobre tota la seva intervenció en general, cal destacar la total negació del fet per l’administració anterior, el no qüestionar la corrupció que segueix en el sistema sanitari, el continuisme, i la manipulació de les paraules “desigualtats” i “participació”, conceptes incompatibles amb la seva ideologia i estratègia que són el continuar amb la mercantilització de la sanitat pública.

En resum: continuar amb el vell model mixt públic-privat (model que ens ha portat a la situació desastrosa actual) però donant-li un altre nom i una altra cara. (Per veure una excel·lent anàlisi del que s’ha dit pel Conseller Comín, veure el video de rèplica de Albano Dante al final d’aquest post).

Però pels 250.000 malalts de Síndromes de Sensibilització Central a Catalunya, el més impressionant i al·lucinant de la presentació de Comín el dijous 11 de febrer va ser el que va dir sobre les Síndromes de Sensibilització Central (SSC), o millor dit, el que va dir sobre la ILP-que-mai-es-va-aprovar sobre la fibromialgia i el SFC en el 2008.

REALITAT: Aquesta ILP fibro-SFC, encara que tenia 3 vegades més signatures de les necessàries (recollides en un terç del temps assignat), encara que tenia el suport de l’Abat de Montserrat i d’altres destacats catalans, NO ES VA APROVAR. Toni Comín, llavors Parlamentari del PSC, a petició de la llavors Consellera de Salut Marina Geli, va dur a terme un assetjament brutal a la Comissió Promotora de la ILP Fibro-SFC per parar-la. Durant un any, Comín va assetjar i va insistir per tots els mitjans necessaris que les associacions abandonessin aquesta ILP, amenaçant que si les associacions continuaven amb el seu dret a portar-la al Parlament, ell s’ocuparia personalment de que el Tripartit fes una esmena a la totalitat de la ILP i així tombar-la.

Al final, Uriel Bertrán, llavors parlamentari d’ERC, va proposar que la ILP es convertís en una resolució, idea que encara que no era acceptable per Comín (i així ho va dir fins a la nit anterior al vot), va acabar sent el mal menor que algunes associacions implicades van acceptar. I les associacions van acceptar, sobretot, per respecte a les malaltes que havien recollit les signatures i que havien dipositat tanta il·lusió en aquesta ILP.

MENTIDA: En la seva compareixença del passat 11 de febrer Toni Comín es vana, amb un to chulo, i repeteix diverses vegades (en dos minuts que dura el tema) que la ILP fibromialgia-SFC es va aprovar. No, Sr. Comín, no es va aprovar.

REALITAT: Els malalts de SSC que componien la totalitat de la Comissió Promotora de la ILP fibro-SFC van fer un esforç per organitzar i dur a terme la ILP fibro-SFC, mil vegades el que la seva salut els permetia. La salut de la majoria d’ells va empitjorar tant que no s’han recuperat en els 8 anys que han transcorregut des de llavors.

MENTIDA INDIGNANT: En els dos minuts sobre els SSC de la seva compareixença de l’11 de febrer, Comín va repetir diverses vegades que ELL “es va deixar la pell” fent aquesta ILP. Que ell va treballar com mai. Ell és l’heroi. Mentre la Comissió Promotora no es tenia ni asseguda i alguns acudien en cadira de rodes, l’heroi va ser Comín que va dedicar hores i hores a assetjar a la Comissió Promotora. Ell, Comín, l’heroi de la Marina Geli, ell va sofrir “treballant” per parar aquesta ILP. Dels malalts que van fer el gran repte de la seva vida (que els va portar a rebre protecció del President del Parlament, Ernest Benach, per l’assetjament rebut del Departament de Salut), que es van deixar, literalment, la seva vida…gens.

VERITAT COMINADA: El Conseller Comín diu, en la seva compareixença de l’11 de febrer, que el seu “treball” en la ILP fibro-SFC del 2008 va ser “un gran plaer”.

REALITAT: El que Toni Comín tragués goig d’assetjar als malalts de SSC i d’aconseguir sabotejar el dur treball d’aquests malalts, és una mostra del seu sadisme, pels que no coneixen aquesta faceta principal de Toni Comín.

Quin és el pla que té Toni Comín pels 250.000 malalts de SSC en el seu mandat? Doncs el mateix que en els últims 4 anys: que els malalts no accedeixin als seus metges especialistes, que quan els malalts necessitin un informe vagin a BarnaClinic pagant 200 euros, que els nens amb SFC segueixin al llit la resta de les seves vides, que el ICAM segueixi denegant ajuda als malalts de SSC…. O sigui, el Pla SSC de l’1 de juliol del 2015. Aquet:

https://afectadasporlosrecortessanitarios.wordpress.com/2015/09/16/encara-mes-exclusio-per-als-malalts-de-ssc-a-catalunya/

REALITAT: El 90% dels malalts de SSC a Catalunya no tenen accés als seus metges des del 2012. El 10% que tenen accés, no és a una “Unitat” (encara que la defineixin així). Tenen accés a: un internista que treballa sol o a una infermera de reumatología que els ensenya a “relaxar-se”.

REALITAT: Els malalts de *SSC a Catalunya estan pitjor ara que en el 2002.

Si estàs malalt de SSC sense accés a un especialista o estàs esperant un diagnòstic, escriu la teva queixa a: Mercè Guinart Farré, Secretària, Direcció General d’Ordenació i Regulació Sànitaries, *Departament de Salut.

Correus: merce.guinart@gencat.cat    dgors.salut@gencat.cat

I mana’ns còpia a info@ligasfc.org

Per veure el que diu el Conseller Comín sobre les SSC (minuts 63 a 65) (AVÍS: aquest vídeo pot ser perjudicial per a la teva salut):

http://www.parlament.cat/web/canal-parlament/sequencia/videos/index.html?p_cp1=7611271&p_cp2=7611471&p_cp3=7611476

Resposta de Albano Dante a Toni Comín:

https://www.youtube.com/watch?v=1j3-X20mPqQ

 

Los comentarios están cerrados.