CONSELL CONSULTIU DE PACIENTS DE CATALUNYA?


CONSELL CONSULTIU DE PACIENTS DE CATALUNYA?

Autors: Rosa SBD i Andreu SG, Emi Calella y Eduard Millan

No fa gaire temps ens sorprenia que el president del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya (CCPC) fos el ja exconseller Boi Ruiz. I ara, sumen i seguim, ho és el conseller Toni Comin.

“El Consell Consultiu de Pacients de Catalunya es un òrgan assessor representatiu de les associacions de pacients davant l’Administració catalana per donar veu directa als pacients a través dels assumptes que consideri oportuns i possibilita la participació en el procés d’elaboració de les polítiques d’atenció sanitària del Departament de Salut …”

Aquest consell està format per una bona part de vocals que provenen de l’administració catalana, com el COMB, el SEM, la CAMFIC, SCS, i en representació dels pacients hi ha diverses associacions de malalties. Amb tants representants de la pròpia administració la veu dels pacients deu quedar molt i molt reduïda.

El conseller i rei de les retallades presidint un òrgan que representa els malalts de Catalunya?

Quant a la qüestió de les retallades, tant és així que, fins i tot, el Serveis de suport estratègic i operatiu al Consell Consultiu de Pacients de Catalunya contracta a empreses privades per fer elaboració de memòries, portar el twitter, etc. Exemple del que parlem és l’adjudicació de l’any 2015 a l’empresa NEPHILA Consultoria y Gestión, SCP que ara es diu Nephila Health Partnership SL, on ens trobem dues persones directives, una de les quals prové de la Fundació Signo on compartia patronat amb el senyor Pere Soley , actual director gerent de l’Institut Català de la Salut. Una adjudicació per import de 63.525€ i per una durada de 3 mesos.

Quina necessitat hi ha de contractar serveis amb la privada si el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya depèn del Departament de Salut?

Consell Consultiu de Pacients de Catalunya? Com?

comin y boi to use

 

 

 

 

 

 

 

Los comentarios están cerrados.